Bacon, 210 g
Ha mértékkel fogyasztjuk, a sovány, nem füstölt bacon remek fehérjeforrás reggelire. „A fehérje építi fel az izmokat, ettől lesznek erősek a sportolók” – mondja Matt Lovell, aki a Spurs és a Manchester City játékosait is ellátta már tanácsaival.
Paradicsom, 380 g
A grillezett paradicsom remekül megy a baconhöz. „Fontos, hogy reggelire együnk valami zöldséget. A paradicsomban ráadásul sok az antioxidáns is.”
Szabadföldi tojás, 6 db
A buggyantott tojásban rengeteg olyan tápanyag van, ami hasznos a szervezetednek. „A sárgájában van B-vitamin, vas és ásványi anyagok. Cinket is tartalmaz, amely segít beállítani a tesztoszteronszintedet.”
Rozskenyér, 370 g
Remekül kiegészíti a reggelidet. „A rozskenyér jó lassan felszívódó szénhidrátforrás. Sokkal több rost van benne, mint egy sima szelet barna vagy fehér pirítósban.”
Okosvíz, 600 ml
Nem, ez a víz nem végezte el az egyetemet – az okosvíz elektrolitokkal dúsított forrásvíz, amely jó hatással van az izmokra és az idegrendszerre. „Két-három literrel simán megihattok egy nap.”
Zsírszegény natúr joghurt, 500 g
Edzés után remek választás. „Segít újjáépíteni az izmokat, ezen felül pedig a szervezet glikogén és cukorkészleteit is feltölti. Az immunrendszert is erősíti, ami igazán előnyös egy kemény edzés után.”
Granola, 500 g
Szeretnél valamit a joghurt mellé? „A granola méz és különféle gabonák keveréke, és szintén lassan felszívódó szénhidrátokkal lát el.”
Worcestershire-szósz, 150 ml
Bár Worcestershire egy angol megye, ennek a szósznak az eredetét a görög és a római birodalmakban kell keresnünk. Nem csak jobb íze lesz tőle a reggelidnek, de hasznos is. „Jótékony fűszerek és antioxidánsok is vannak benne.”
Édes-savanyú leves, 70 g
Thaiföldről származik: csirkelevesből, citromfűből, limeléből és -levelekből, galangálból, csiliből és halszószból készül. „A thai fűszerek segítenek a vér hígításában, és erősítik az immunrendszert.”
Garnélarák, 250 g
Ha édes-savanyú levest eszel, tegyél bele garnélát is! „Ez szinte kötelező, különben nincs benne fehérje. Nagyon alacsony a zsírtartalma, kellemes íze van.”
(Megjelent a FourFourTwo magazin 2015. decemberi számának Fociakadémia szekciójában.)