Nehéz sajnálni a profi focistákat, de azért húsz évig kemény diétán élni nem lehet könnyű. A pizza például egyből felejtős.
De nem a MuscleFood.com szerint, az ő specialistáik által készített pizzák egyre népszerűbbek a profik között. Simon Mignolet nagyon szereti, de kipróbálta már Alberto Moreno, José Enrique, Connor Wickham és Jack Rodwell is.
Most biztosan arra gondolsz, hogy az egészséges pizzán nincs semmi feltét, és olyan az íze, mint egy darab kartonpapírnak. Tévedsz.
„Csökkentheted a kalóriatartalmat, ha elhagyod a mozzarellát, de akkor az már nem pizza – mondja Darren Beale, a MuscleFood munkatársa. – Ehelyett inkább kidobtuk a hagyományos, fehérlisztből készült, adalékanyagokkal, olajjal és cukorral teli tésztát, és megalkottuk a sajátunkat rizslisztből és borsófehérjéből. Pizzáink ötödannyi szénhidrátot tartalmaznak, negyedannyi zsírt és csak hatszáz kalóriát.”
Mivel sok bennük a fehérje, a legjobb meccs után betolni őket. „Kilencvenpercnyi hajtás után a szervezet glikogénraktárai kimerülnek, így más energiaforrások után néz, mint például az izmok – magyarázza Beale. – Ez növeli a meccs utáni fáradtságot. Egy nagy adag fehérje megelőzi ezt a folyamatot, és felgyorsítja a regenerációt. Ráadásul még finom is.”
Fagyival lefojtani nem ér.
(Megjelent a FourFourTwo magazin 2016. márciusi számának Fociakadémia szekciójában.)