Reggeli
„Muszáj kipróbálnotok a pao de queijót (sajtos tekercs), a
misto-quentét (sonkás-sajtos pirítós) vagy a pao na chapát (kenyér vajjal grillezve). Brazíliában a könnyű reggelit kedveljük, a húsokat meghagyjuk ebédre, ami a nap fő étkezése.”
Rágcsa
„A rissolét ajánlom (rántott sajt-krokett). De ott van még a coxinha (csirkével töltött, olajban sütött sütemény, biza) ami szintén finom. Nem túl egészségesek, szóval ritkán eszem őket.”
Ebéd
„Sao Paolóban kötelező kipróbálni a bife a milanesát (zsemlemorzsás sült marha, balra). Vagy a feijoadát (feketebabos sertésragu).”
Vacsora
„Imádom a brazil barbecue-t. De a kedvencem a rizs csirkemellel (fent), sült krumplival és egy tükörtojással. Nem is kell semmi más. A bab is nagyon népszerű étel itt, bár én nem szeretem. Sok benne a vas, ezt a rizsből és a marhából pótolom.”
Frissítők
„Nagyon szeretem a vitamina de morangót (epres shake, balra), éttermekben mindig ezt rendelem. Érdemes kipróbálni a suco de maracuját (golgotavirág gyümölcséből készült ital) és a guaranát (guarana ízű üdítő). Az ácai bogyó levét is érdemes megkóstolni. Egészségetekre!”
Interjú Jonas Oliveira
(Megjelent a FourFourTwo magazin 2014. júliusi számának Fociakadémia szekciójában.)