Banános-fahéjas palacsinta
Hozzávalók négy személyre
1 banán, összetörve
12.5 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 dl tej
2 nagy tojás
2 kávéskanál sütőpor
1 teáskanál fahéj
1 marék bogyós gyümölcs
Így készül
Verd fel a tojásokat egy tálban a tejjel és a banánnal, majd a gyümölcsökön kívül minden hozzávalót keverj bele! Egy teflonserpenyőben süsd a palacsintákat egy pici olívaolajjal vagy vajjal! Add hozzá a gyümölcsöket!
A szakértő szerint
Matt Lovell: „A fehérje és a lassan felszívódó szénhidrátok keveréke gyorsan pótolja az edzés közben elveszített energiát. Későn kelőknek reggeli is lehet.”
Paradicsomos-cukkinis frittata
Hozzávalók hat személyre
6 nagy tojás
1 cukkini
8 koktélparadicsom
1 gerezd fokhagyma
tárkony, petrezselyem, bazsalikom
parmezán
Így készül
Pirítsd meg a cukkinit a fokhagymával, majd tedd félre! Tegyél egy kis olívaolajat a serpenyőbe, és süsd közepesre a tojásokat! Tedd rájuk a cukkinit, szórd rmeg fűszerekkel és a sajttal, majd 180 fokos sütőben süsd 15 percig!
A szakértő szerint
M. L.: „Kevés benne a szénhidrát, és sok a fehérje, megtámogatva egy kis zöldséggel.”
Csokis, narancsos édesburgonya brownie
Hozzávalók négy személyre
50 dkg főtt édesburgonya
12.5 dkg zabliszt
1 narancs leve
3 tojás
4 teáskanál kakaópor
4 teáskanál méz
2 teáskanál sütőpor
2 teáskanál gyömbér
Így készül
Verd fel a tojásokat, és keverd őket simára a többi hozzávalóval! A tésztát öntsd egy tepsibe, és süsd 180 fokon 25 percig!
A szakértő szerint
M. L.: „Diétában remekül működik az étcsoki és a gyömbér. A tojásokban sok a fehérje, remek egy kemény edzés után!”
Pikáns kukoricamuffin
Hozzávalók 12 muffinhoz
20 dkg kukoricaliszt
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 tojás
1 teáskanál sütőpor
10 dkg túró
1 kis konzerv kukorica
1 apróra vágott chili
Így készül
Verd fel a tojásokat, és add hozzá
a többi hozzávalót!
Kanalazd a tésztát egy
muffintepsibe, és 180 fokon
süsd 30 percig!
A szakértő szerint
M. L.: „Sok benne a lassan felszívódó szénhidrát, lisztérzékenyek hajdinaliszttel is készíthetik.”
Müzliszelet
Hozzávalók nyolc szelethez
15 dkg zabliszt
7.5 dkg mogyoróvaj
7.5 dkg vegyes aszalt gyümölcs
7.5 dkg mogyoróvaj
7.5 dkg vegyes aszalt gyümölcs
némi méz
1 érett banán
1 kávéskanál kókuszolaj
Így készül
Keverd össze a mogyoróvajat, a mézet, a banánt és a gyümölcsök felét turmixgépben! Add hozzá a többi hozzávalót és egy kis vizet! Öntsd a masszát egy tepsibe, és tedd a hűtőbe néhány órára!
A szakértő szerint
M. L.: „Ebben már több az anyag, jó ideig megtölti a hasad.”
Interjú Louis Massarella Illusztráció May van Millingen
(Megjelent a FourFourTwo magazin 2015. áprilisi számának Fociakadémia szekciójában.)