Bitburger Drive
0.05%
„A német válogatott söre, bajor világos sör, mely jéghidegen az igazi. Finom malátás ízű, enyhén kesernyés.”
Holsten Pils
0.02%
„Könnyedén csúszik, egyszerre száraz és kesernyés és édes malátás. A magas széndioxid-tartalom miatt sok benne a buborék.”
Erdinger
0.5%
„Búzatartalma miatt frissítő. Illata kellemesen földes, mivel klasszikus német komlóból készül.”
Kaliber
0.05%
„Ez az ír sör volt a világ egyik első alkoholmentes söre. Jéghidegen az igazi, így nem annyira hangsúlyos a cukros, malátás íze.”
Jever Fun
0.5%
„Vegyünk egy klasszikus Jever Pilsnert, majd vonjuk ki belőle az alkoholt. Aranyszínű, kellemes, citromillatú, testes, malátás, ugyanakkor virágos beütésű.”
Super Bock Twin
stout 0.5%
„Szinte teljesen fekete, mivel rengeteg sötét malátát használnak hozzá, amely enyhe csokoládés és karamelles ízt ad a sörnek. Ezt ellensúlyozza a kellemes kesernyés íz.”
Clausthaler
0.5%
„Ez a sör nyerte meg a 2013-as Sörvilágbajnokságot az alkoholmentes kategóriában, és nem véletlenül az egyik legjobb. Frissítő, német stílusú világos sör, kellemes aromával.”
De miért is jó a sör?
„Egy fárasztó meccs után kiürülnek a szervezetből az elektrolitok, és a glikogénraktárak is lemerülnek, és kiszáradsz – magyarázza Louise Davey dietetikus. – Az alkoholmentes sörök egy decije hat-nyolc gramm szénhidrátot tartalmaz, és hasonlóan működnek, mint az izotónikus italok.
Az immunrendszert is erősíti, egy tanulmány szerint azok a maratoni futók, akik napi három-négy üveg alkoholmentes sört megittak, kisebb eséllyel fáztak meg, hála a bennük található antioxidánsoknak.
Bár az alkoholmentes sör jól hidratál, ennek ellenére túlságosan gyorsan felpuffadsz tőle, így a víz vagy az izotóniás italok jobb megoldások.”
(Megjelent a FourFourTwo magazin 2014. júniusi számának Fociakadémia szekciójában.)