Egészséges, finom, sokoldalú
Gavin Allinson erőnléti edző alig győzi felsorolni a jótékony hatásokat
„Nem is értem, mit nem szeret egy focista a babfélékben és a hüvelyesekben! Tele vannak rosttal, fehérjével, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Valóban, magukban fogyasztva nincs sok ízük, de éppen ezért lehet sokféleképpen felhasználni őket. Képesek a legerősebb ízeket is felvenni, ezért a csilis vese- vagy feketebabtól kezdve a zöldfűszeres, francia vagy olasz lencsén át az indiai fűszerezésű, mondjuk kurkumás hüvelyesekig bármi elkészíthető belőlük. A csicseriborsó vagy a fehér babok, mint mondjuk a cannellini és a karóbab pedig mediterrán hozzávalókkal lesznek a legjobbak, mint például a paradicsom, fokhagyma, olívaolaj. Ezek a hüvelyesek levesekbe is kiválóak. Egyébként is napi öt adag zöldséget kell megenni, szóval mire vártok még?”
(Megjelent a FourFourTwo magazin 2016. áprilisi számának Fociakadémia szekciójában.)