„A csirke meg van mosva? Igen? Akkor kezdhetjük! Ha csirkepörkölt, akkor ahhoz nem kell tejföl!” – szögezi le a konyhatechnikai alapvetést, mutatóujját jelentőségteljesen magasba emelve Váczi Zoltán. A hivatalosan kétszeres – saját számításai szerint kilencszeres – válogatott csatár a magyaros konyha apostolaként egy karakteresen magyaros étel elkészítésére vállalkozott a Symbolban. „Otthon rendszeresen főzök, talán mostani választásomból is következtethetünk arra, hogy a csirkepörkölt a kedvencem, ami még véletlenül sem tévesztendő össze a paprikás csirkével. Én a húst hússal eszem, ebben nem egyezünk az élettársammal, aki a könnyedebb kajákat kedveli. Viszont a jelek szerint jól kiegészítjük egymást, tizenöt éve vagyunk együtt, ő még csak tizennyolc éves gimnazista lány volt, amikor megismerkedtünk, de tartósnak tűnik a kapcsolatunk. Amúgy nagyevő vagyok, reggel tizenöt tojásból készítek magamnak rántottát, de tizenöt töltöttkáposzta-gombócot is meg tudok enni. Csak a magyaros kaját veszi be a gyomrom, amikor Malajziában túráztunk a válogatottal, majdnem éhen haltam” – mondja Váczi, aki ötven méterre lakik az Illovszky-stadiontól, a Forgách utcában, de egy éve nem volt Vasas-meccsen.
Csirkepörkölt, viszki nélkül


Váczi Zoltán Malajziában majdnem éhen halt, mert kizárólag a magyaros ételeket bírja.
Ezek is érdekelhetnek
Hozzászólások
Történet a fénykép mögött
Meccsek, amik...
Du ju szpík futball?
Még ne oltsd le a lámpát!
technika
Költők, írjatok verseket!
Kérdezd meg pacekba!