Sepp Herberger csapata a magyarok elleni világbajnoki döntő előtt ezeket a fogásokat kapta:
Előétel: Kenyér és vaj vízben:
1. Dupla marhából készült erőleves levelestésztából készült stanglival:
2. Sós vízben főtt Thun-tavi pisztrángfilé turbolyamártással:
3. Fűszeres vajban pirosra sült, dupla marhaborda, aranyszínűre pirított sültkrumplival, szezonális zöldségekkel:
Desszert: Vacherin fagylalttorta:
Megkérdeztük Buzánszky Jenőt, a magyar Aranycsapat jobbhátvédjét, emlékeszik-e esetleg arra, hogy Sebes Gusztáv mit írt nekik elő vacsorára a döntő előtti utolsó estére, de a 89 éves futball-legenda ennyi év távlatából már nem tudta megmondani. A FourFourTwo mindenestre felvette a kapcsolatot a csapat solothurn-i szálláshelyével, a Hotel Kronéval, hátha kiderül valami. Már csak azért is, mert nagyon reméljük, hogy nem tésztát ettek Puskásék az utolsó este, ebben az esetben ugyanis – figyelembe véve a Mezey-csapat 1986-os világbajnoki tapasztalatait is – egyértelműen kimondhatnánk, hogy a tészta a magyar futball halálos ellensége. Így Pintér Attila szövetségi kapitány két tolódás és egy harapás között örökre száműzhetné a srácok étrendjéből, ezzel pedig magazinunk is óriási segítséget nyújthatna felelősségteljes munkájához! Rengeteg érdekességgel tarkított exkluzív beszámolónkat a 60. évfordulóról a FourFourTwo júniusban megjelenő számában olvashatjátok!
Tényleg ezzel nyomtak le minket a németek 1954-ben?


Az elkövetkezendő napokban a Svájci Turizmus az 1954-es világbajnokság helyszíneire repíti a FourFourTwo-t, a torna megrendezésének hatvanadik évfordulója alkalmából. Szombaton, miután megnéztük a finálé helyszínét, az azóta már Stade de Suisse-ra keresztelt, és felújított Wankdorfstadiont, a spiezi Hotel Belvedere-ben - a német csapat egykori szálláshelyén - ünnepélyes vacsorát rendeztek a jelenlévő újságíróknak két egykori döntőbeli ellenfél, Buzánszky Jenő és Horst Eckel részvételével, ahol azokat az ételekt szolgálták fel, amit a másnap győztes - és így világbajnok - német csapat evett a finálé előtti napon.
Ezek is érdekelhetnek
Hozzászólások
Történet a fénykép mögött
Meccsek, amik...
Du ju szpík futball?
Még ne oltsd le a lámpát!
technika
Költők, írjatok verseket!
Kérdezd meg pacekba!